Twee keer een pneu

Hoi allemaal, Ik ben Ronald, 22 jaar 194 cm en heel sportief. Ik heb inmiddels twee keer een Pneu gehad.

De eerste had ik zo’n 4 weken geleden en na een drain en drie dagen ziekenhuis was ik alweer thuis. Alles ging goed en ik herstelde snel. Zowiezo vond ik de pijn wel meevallen (wat niet wil zeggen dat het geen pijn deed) en van de arts mocht ik 10 dagen later alweer vliegen en dus kon ik gewoon op vakantie (ik was heel blij!) helaas ander halve week na thuiskomst kwam ik terug van mijn eerste dag werken (nieuwe baan) en ik voelde toen ik tot rust kwam weer dezelfde stekende pijn in mijn rug. (jullie allen wel bekend) eerst weer naar ziekenhuis amstelveen waar ik weer aan de drain werd gezet en na 1 dag zat de long weer goed (al was ie de tweede keer veel verder ingezakt) en samen met de arts maakte ik de keuze voor plakken. Een recidief binnen twee weken was wel erg snel) Op naar het Vu Amsterdam waar ik twee dagen na mijn tweede klaplong werd geopereerd.

Eerst de long weer in laten klappen en daarna onder plaatselijke verdoving eerst kijken en daarna talken. Ik voelde er weinig van en was eigenlijk best vrolijk. ik wou dat ik dat ook van de eerste drie dagen daarna kon zeggen. Ik had schijnbaar al mijn spieren gebruikt om de pijn te onderdrukken enik kon s’nachts geen oog dicht doen vanwegen mijn verkrampte spieren. maar oké langzaam aan ging het beter en na 5 dagen foto’s en zuigen kon ik naar huis, met als advies 8 weken niet vliegen!! Twee vakanties in een keer door de plee en grote verbasing over het grote verschil. Kwam dit door de operatie, nee hoor werd mij verteld. 8 weken is standaard na een pneu, ook als het de eerste was. ik ben nu nog geen week thuis en het herstel is veel slechter dan de eerste keer! ik ben nog steeds kortademig en daarnaast is er af en toe toch nog wel wat pijn (slappe lach staat gelijk aan marteling).

Eigenlijk ben ik beniewd of er anderen zijn die ook een vlieg advies hebben gehad want ergens hoop ik toch nog op 1 vakantie ergens in augustus. (misschien wel dom maar ja, ik vind het erg lastig om rustig te blijven als ik weer enigzins de oude ben) Trouwens erg fijn om óp zo’n site me verhaal kwijt te kunnen want ik was idd ook verbaasd dat er eigenlijk maar weinig bekend is over dit verschijnsel (zeker omdat het bij zoveel mensen zo vaak terug komt) ook bij mij de grote vraag “hoe voorkom ik (nog) een ingeklapte long? Beide keren was er bij mij geen echte aanleiding en op mijn longen zijn geen blaasjes of afwijkingen gevonden. Iedereen heel veel succes met herstel of behoud van de gezondheid!

Groetjes Ronald

2 reacties op “Twee keer een pneu

  1. Hey Ronald,

    Hier een nog Latere reactie!!
    Ik heb (4 jaar geleden) ook een pnue gehad toen ik nog rookte als een knetter!
    Direct gestopt!
    De artsen zijden tegen mij dat ik een half jaar niet mocht vlliegen! Ik heb alles verdubbeld. Maar om dat ik de artsen niet vertrouw heb ik 4 jaar niet gevlogen!
    Dit jaar vier jaar later voor het eerst gevlogen naar spanje! top vakantie gehad!!
    Maar toch ben ik veel bezig geweest me mijn long pffff wat een kriem!
    Ik ben steeds maar aan het denken ja ik voel een steek in me schouderblad etc.
    Voor de zekerheid wil ik morgen toch naar de huisarts maar ik denk dat die steek tussen mijn oren zit!

    Maar ik vindt 10 dagen later echt belachelijk hoor! dat ze dat mee hebben gegeven!
    Ik zou zeggen de aankomende vier jaar niet vliegen! en je mag NOOIT meer duiken !!!
    Ik zou het minimaal het eerste jaar rustig aan doen denk hier bij aan geen hardemuziek niet surfen etc en uiteraard NIET ROKEN!!

    Ik hoop dat je er wat aan hebt succes en laat ons weten hoe het gaat!! ;)

Geef een reactie