Een ogenblikje

Hoi allemaal,

Ik heb 20 mei 2011 me eerste klaplong gehad,ik moest toen 4 dagen rust houden en mocht niet meer dan 1 kilo opbeuren,
Op 8 juli 2011 moest ik voor controle terug komen en werdt ik onder een scan gelegt, moest inademen en uitademen, toen werdt mijn gevraagt of ik het benouwd had, waarop ik zei, niet meer als anders en ik voelde me goed, Die persoon die me hielp, zei een ogenblikje ik ben zo terug, toen ze terug kwam werdt ik gelijk naar de eerste hulp gebracht, (had me 2 de klaplong) 4 dagen later werdt ik geopereerd,ze gingen hem plakken.
toen ik eenmaal thuis was begonnen de pijnen te komen in me linker borst, ik terug naar het ziekenhuis werdt gezegt verklevingen, Daarna nog een paar keer ziekenhuis geweest omdat ik benouwderig was, In het ziekenhuis werdt door de arts gezegt dat ze me zenuwen hadden geraakt. We zijn nu 13 maanden verder met elke dag veel pijnen waardoor ik angstaanvallen krijg (wordt gezegt komt door stress)
ze kunnen er niets aan doen verders, dus leef ik nu met angst en pijnen, in mijn linker borst tewijl ik nooit last van me borsten gehad hebt.

hebben meer mensen hier last van,laat het me aub weten.
groetjes jolanda

4 reacties op “Een ogenblikje

 1. Hallo Jolanda,

  Jou verhaal is heel herkenbaar want ik heb 7 maanden na de operatie ook nog enorm veel pijn aan de linkerkant.
  Zal zeker ook wel psychisch zijn, want daar schuiven ze het toch wel op

 2. Hallo,
  Ik ben 16 oktober geopereerd aan een klaplong. Ik heb nu ook zoveel pijn in mijn borst (aan de geopereerde kant) het brand zeg maar van binnen uit?! Nooit eerder gehad inderdaad, word dit wel minder of …….?? Dit is namelijk echt ellende kan amper een bh aan!

  • hoi mirjanne,
   Ik hoop voor je dat het overgaat,ik ben nu 1 1/2 jaar verder en ik heb elke dag die pijnen en een bh ja hooguit een uurtje of 3 dan gelijk uit,ik weet niet of jij ook last heb van verklevingen (die heb ik overgehouden naar de operatie)en die doen ontzettend pijn,het lijkt dan net of me hart in de verdrukking komt,Het enige dat ik je kan zeggen is probeer niet in paniek te raken,en rechtop gaan zitten en door je neus in ademen en 6 tellen uitademen door je mond.Want ik heb door die operatie meer dingen erbij gekregen,zoals hyperventelatie,spanningen en angstaanvallen,ik zat elke week in het ziekenhuis,zo bang was ik,,Maar hoop dat het voor jouw de goede kant op gaat en dat je goed geneest,want wat ik heb gun ik niemand,zelf me ergste vijand niet,Veel sterkte

   groetjes jolanda

 3. 6 dec 2012 controle longarts geweest,en bij de arts,alles was goed volgens hun.
  ze blijven zeggen dat de pijnen door de stress komen, 26 dec kreeg ik nog meer pijnen,het lijkt wel of me hart in de verdruking kwam,hoger bloeddruk,hartkloppingen en benouwd,en toch blijven ze zeggen is niets alles is goed,hyperventelatie,zeggen ze nu,Weet niet meer wat ik moet doen word zo moe van elke dag die pijnen,

Geef een reactie