2x een pneu

Hallo allemaal, Ik wil ook graag mijn verhaal doen, en heb ook wat vragen. Misschien dat iemand mij een beetje kan helpen want ik heb best angst voor een herhaling. Op 6 Juni dit jaar kreeg ik mijn 1ste klaplong, ik was alleen thuis en ondanks de pijn handelde ik op automatisch piloot, ik belde mijn zus om te komen en daarna 112. In de ambulance was al snel duidelijk dat ik een klaplong had door de symptomen die ik gaf. Ik kreeg morfine tegen de pijn en zuurstof voor de benauwdheid. Eenmaal in het ziekenhuis kreeg ik dus een drain en na 3 dagen liggen mocht ik weer naar huis omdat op de foto alles goed was. Volgens de arts moest ik 6 weken rustig doen en vanaf week 2 langzaam conditie gaan opbouwen. !ste herstel verliep vlekkeloos. Ik had alleen een beetje napijn van de drain die aan het genezen was, goed te doen met een advil. Toen 2 weken na mijn 1st herstel, kreeg ik weer een klaplong, weer naar het ziekenhuis met ambulance. Eenmaal daar kreeg ik weer een drain. Na 1 dag was mijn long weer terug in formatie en besloot de arts te gaan ‘Plakken’ al met al verliep alles goed. Na het plakken hebben ze via de drain nog 24 uur mijn long aangezogen. Ik had de 2de keer veel meer pijn dan de 1ste keer. Deze lag ik 5 dagen in het ziekehuis. Na het plakken kreeg ik veel medicatie tegen de pijn o.a. een ruggeprik met pompje voorzien van morfine met licht slaapmiddel. Daarbij steeds om de 4 uur 1000mg paraceetamol. Na de 1ste keer herstel probeerde ik mijn leven gewoon weer op te pakken (wat niet makkelijk is want ik heb prive nogal veel stress) en ging gewoon lekker uit, leuke dingen doen enz. Tot dus de 2de klaplong. Allebei zijn ze spontaan ontstaan terwijl ik niet tot de risicogroep behoor (lange slanke mannen tussen de 20-40 jr.) Na mijn 2de ontslag uit het ziekenhuis kreeg ik een halve apotheek voorgeschreven, dit is nu 2 weken geleden. Ik ben geen medicijnmens en pak alleen een pijnstiller als ik ook daadwerkelijk pijnstilling nodig heb. Ik ben nu dus 2 weken verder vanaf 2de ontslag en ervaar nu pijn rechts achterop me rug terwijl de klaplong 2x links was. Is dit normaal / mogelijk? Verder ben ik bekend met Astma en heb daarvoor de Ventolin en de Flixotide inhalers. (blauw, oranje) Bij mij in de famillie komt trombose voor en ik ben risicodrager factor 5 leiden, kan een klaplong daardoor komen? Want een losrakend bloedpropje is niet op thorax fotos te zien, alleen op een scan en die heb ik niet gehad. De huisarts en longarts denken dat ik nu COPD heb ontwikkeld alleen kan dat nog niet onderzocht worden omdat het te kort op de klaplong is. De aandoening long emfisyseem kwam ook tr sprake en heb het een en ander opgezoch daarover. Die aandoening maakt de longblaasjes in je long kapot waardoor je longen steeds minder inhoud krijgen. Als het niet behandeld word kun je eraan overlijden. Toen ik deze informatie las werd ik best wel bang, zeker nu ik ook die rechtse achterpijn ervaar. Ook moet ik stoppen met roken, ik ben alleen best wel een stevige roker voor 29 jaar en rook zware shag. Weet iemand en manier die echt effectief is voor zware rokers? Aankomende maandag heb ik mijn controle in het ziekenhuis en zal deze vragen ook bij de longarts neerleggen. Hopelijk dat iemand eerder reageert, wat mij een beetje gerust kan stellen. Maandag zal ik verslag maken van de controle. groet, Desiree.

Geef een reactie